петък, 11 март 2011 г.

Най-добрите филми на 2010 от гледна точка на позитивната психология



Позитивната психология е ново течение в психологията, което изучава условията, които позволяват на хората, обществото и институциите да процъфтяват – какво представляват и как да ги култивираме. За разлика от традиционната психология, позитивната психология цели не само да облекчи нещастието, но и да помогне на хората да водят щастлив и пълноценен живот. Ако сте заинтригувани да имате повече положителни моменти в живота си, тези филми могат да бъдат страхотен източник на вдъхновение:

Речта на краля. Вдъхновяваща история за ролята на куража, постоянството и приятелството в трудната битка със себе си.

127 часа. Макар и тежък за гледане на моменти, филмът е прослава на човешкия дух, изобретателност, издържливост и жажда за живот.

Яж, моли се и обичай. Разказ за есенцията на пълноценния, щастлив живот – удоволствие (Италия), смисъл (Индия) и отдаване (Бали).

Темпъл Грандин. Силен и много емоционален филм за триумфа на силните страни на характера над слабостите и удовлетворението от това да бъдеш автентичен.

Tilt. Ако копнееш силно за нещо, няма система, която може да те спре... "Играта свършва, чак когато сам се предадеш".

Стъпки в пясъка. Силата на надеждата, която държи жив мъж, който преминава през ада, за да намери отново обетована земя от детството си.

Част от материала е по статия на Ryan Niemiec.

Няма коментари:

Публикуване на коментар